Visitants

domingo, 15 de junio de 2014

Dilluns dia 16 deJuny (4t a 6è de primària)

Un gran tresor

El capità Punydeferro era el pirata més ambiciós de tots els pirates. Li agradava molt agafar tot allò que brillava, per això tenia molts tresors.
Una nit, després de robar tot allò brillant que havia trobat, no podia dormir i va sortir a coberta. Va mirar l’aigua i va veure una cosa que brillava molt. Era el reflex de l’estrella polar, l’estrella que més brilla de totes.
El capità Punydeferro, que mai l’havia contemplat amb tanta curiositat, va quedar meravellat de tant com brillava. Va pensar que si l’agafava tindria el tresor més valuós de tots. Ràpidament va despertar la tripulació i va ordenar que el llancessin amb un canó cap a l’estrella per poder agafar-la, i així ho van fer. Un cop capturada l’estrella, la va posar al mig del seu immens tresor.
A mesura que van anar passant els dies, l’estrella es va anar apagant. Com podia ser? Però si era en un immens tresor on ella era la peça més important de totes! Un dia el capità, amoïnat, se li va acostar i li va preguntar què li passava. L’estrella, plorant, li va contestar que estava trista perquè quan era al cel era feliç perquè veia tot el que feia la gent, ajudava aquells que s’havien perdut i es contagiava de les rialles dels nens. Enmig del tresor,
estava sola i avorrida. A més, aquella nit era la Nit de Reis i si ella no brillava els Reis no podrien arribar a les cases dels nens, ja que ella era qui guiava els Reis amb la seva llum.

El capità Punydeferro, que en el fons tenia un bon cor, la va tornar al cel i li va donar el seu tresor perquè fos l’estrella que brillés més del cel i els Reis trobessin totes les cases. L’estrella, contenta, va demanar als Reis que aquella mateixa nit portessin un telescopi al capità Punydeferro perquè la pogués observar cada nit de més a prop.

No hay comentarios:

Publicar un comentario