Visitants

lunes, 27 de abril de 2015

Dimarts dia 28 d'abril (4t a 6è de primària)

En Marc era un nen molt responsable, un dels més responsables de la classe. Això feia que alguns dels altres nens, que eren irresponsables,  no volguessin estar amb ell i li tinguessin enveja. Un dia la senyoreta, que volia resoldre el problema, va ajuntar  tots els alumnes de la classe i els va fer pensar en com, quan altres persones del nostre voltant eren responsables amb nosaltres, ens feien un favor. Va donar l’exemple dels bombers, els metges o els nostres pares. Tots els nens reflexionaren sobre el que la seva senyoreta els havia dit i entengueren millor la conducta d’en Marc. S’adonaren que havien estat injustos amb ell i canviaren la seva manera d’actuar amb ell. Aquell dia tots arribaren a la mateixa conclusió:


SER RESPONSABLES ENS FA BONS METGES, BONS FILLS, BONS AMICS, I SOBRETOT, BONES PERSONES.

Dimarts dia 28 d'abril (Infantil i 1r a 3r de primària)

Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el treball

La llebre i la tortuga

Un dia una llebre es burlava del lent caminar d’una tortuga.
La tortuga, sense sentir-se gens ofesa, li va replicar:
- Pot ser que siguis més ràpida, però jo et guanyaria en una competició.
I la llebre, totalment convençuda de que allò era impossible, va acceptar el repte. La tortuga, tant convençuda estava de guanyar, que va deixar a la llebre triar el recorregut i on seria la meta. I la llebre va triar un camí ben fàcil per a ella, però ple d'obstacles per a que la pobra tortuga, amb les cames tant curtes que tenia, s'entrebanqués tota l’estona.
En arribar el dia de la cursa, van començar les dues alhora. La tortuga no va deixar mai de caminar a pas lent però constant, i avançava tranquil·la cap a la meta.
En canvi la llebre, que va sortir molt ràpida, al veure com deixava enrere la tortuga, va aturar-se a descansar i es va quedar adormida sota un arbre
Quan va despertar, va mirar darrera seu per veure on era la tortuga, però no la va veure. Espantada, va mirar endavant i va veure com la tortuga estava apunt d'arribar a la meta. Va córrer i córrer tant com va poder, però no va poder fer res per avançar la tortuga, i així fou com la tortuga que havia estat responsable i constant es proclamà
vencedora.

domingo, 26 de abril de 2015

Dilluns dia 27 d'abril (4t a 6è de primària)

                     Mare de Déu de Montserrat
 
La celebració d’una victòria conjunta



Un equip són un grup de persones que treballen juntes per aconseguir un mateix objectiu. D’equips n’hi ha de moltes menes.

Quan heu treballat en equip i heu aconseguit al final l’objectiu proposat, heu sentit satisfacció?

Dilluns dia 27 d'abril (Infantil i 1r a 3r de primària)

La Mare de Déu de Montserrat



Rosa d'abril,

morena de la serra, 
de Montserrat estel,
 
il·lumineu la catalana terra;
 
guieu-nos cap al cel.

jueves, 23 de abril de 2015

Divendres dia 24 d'abril (4t a 6è de primària)

- RESPONSABILITAT -

Lax'n'Busto - LLença't




Divendres dia 24 d'abril (Infantil i 1r a 3r de primària)

                                La gallina de colors

L’àvia de la Fan-Fan va comprar una gallina de colors per a la seva néta amb l’única condició que se n’ocupés. La Fan-fan era molt responsable i cada matí duia la gallina a un camp proper per tal que picotegés gra i insectes. La gallina va fer-se prou gran i va pondre el seu primer ou dins el niu de palla que la nena li havia preparat.
Un matí l’avia li va dir:-ara que hem recollit el blat, sembrarem panís. Hauràs de tancar la teva gallina fins que el panís creixi. La Fan-fan va tenir cura de que cap animal no s’acostés als camps. I va demana als seus amics Siao-sing i Yuan-yuan que li donessin un cop de mà. Un dia un grup de galls i gallines van aconseguir entrar en un dels camps. Quan el Yuan-yuan va veure que no podia foragitar-los, va començar a llençar-los pedres amb tan mala sort que una gallina de colors va quedar estesa a terra, immòbil.
-No calia matar-la va dir la Fan-fan,només haviem de vigilar-la. De qui es la gallina?
-Del vell del poblat va respondre el Siao-sing. El Yuan-yuan va començar a plorar.
-No ploris, tinc una idea-va dir la Fan-fan.
Va córrer cap al corral de casa seva i va agafar la gallina de colors que ponia un ou. En veure-la ,l’àvia va voler saber que passava. Li ho va explicar tot i a l’àvia li va semblar be però la va advertir que si la regalava no podria menjar més ous.
En arribar a casa de l’ancià la Fan-fan va veure que l’home es tirava les orelles a en Yuan-Yuan que també duia una gallina als braços. La Fan-fan li va demanar que deixes el seu amic perquè la gallina sabia mort per culpa seva. El vell va esclafir a riure – Prou! la meva gallina està ferida i es posarà bé. Heu fet la vostra feina tan bé com heu sabut. La meva obligació era tancar el corral per evitar que s’escapessin. La culpa és meva.

La Fan-fan i en Yuan-yuan es van mirar i van somriure alleugerits.

miércoles, 22 de abril de 2015

Dijous dia 23 d'abril (4t a 6è de primària)

DIADA DE SANT JORDI




Ja ens hem menjat la Mona de Pasqua,
Però encara ens queda molta
 xocolata de les figures.
N’hem fet trossets i els guardem a la nevera.
I quan, de tant en tant, en mengem un,
recordem els padrins que ens van portar la Mona, i els dies de festa en família... i és com si tornéssim a viure una mica la Pasqua!

Jesús, ajuda’ns a saber conservar l’alegria
de la teva Resurrecció,
com els trossets de xocolata
que guardem a la nevera.
Ajuda’ns a saber trobar per tot arreu
el gust tan bo del teu Amor.


Pregària de la Porta

Dijous dia 23 d'abril (Infantil i 1r a 3r de primària)

Dia Mundial del llibre

Sant Jordi


         
El cavaller regala una rosa a la princesa.
         I tu, a qui la regalaràs? Per què?


martes, 21 de abril de 2015

Dimecres dia 22 d'abril (4t a 6è de primària)


Què passa quan ens envolten persones que no són responsables?

Dimecres dia 22 d'abril (Infantil i 1r a 3r de Primària)

Dia Internacional de la Mare Terra

  


A casa també sou com un equip. Cadascú de nosaltres som també necessaris perquè tot estigui ordenat i al seu lloc. 
Quines responsabilitats tens a casa?


lunes, 20 de abril de 2015

Dimarts dia 21 d'abril (4t a 6è de primària)

                     EL LEOPARDO EN SU ÁRBOL


Hubo una vez en la selva un leopardo que apenas podía dormir por las noches, y tumbado sobre la rama de su precioso árbol, se dedicaba a mirar lo que ocurría en la selva durante la noche. Fue así como descubrió que en aquella selva había un ladrón, observándole pasar cada noche con los objetos robados durante sus fechorías. Unas veces eran los plátanos del señor mono, otras la peluca del león o las manchas de la cebra, y un día hasta el colmillo postizo que el gran elefante.
Pero como aquel leopardo era un tipo muy tranquilo que vivía al margen de todo el mundo, no quiso decir nada a nadie, pues la cosa no iba con él, y a decir verdad, le hacía gracia descubrir esos secretillos.
Sin embargo, una noche el leopardo decidió dormir un rato. Cuando despertó, se descubrió en un lugar muy distinto del que era su hogar, flotando sobre el agua, aún subido al árbol. Estaba en un pequeño lago dentro de una cueva, y a su alrededor pudo ver todos aquellos objetos que noche tras noche había visto robar... ¡el ladrón había cortado el árbol y había robado su propia casa con él dentro!.
Aquello era el colmo, así que el leopardo escapó corriendo, y al momento fue a ver al resto de animales para contarles dónde guardaba sus cosas aquel ladrón...

Todos alabaron al leopardo por haber descubierto al ladrón y su escondite, y permitirles recuperar sus cosas. Y resultó que al final, quien más salió perdiendo fue el leopardo, que no pudo replantar su magnífico árbol y tuvo que conformarse con uno mucho peor y en un sitio muy aburrido... y se lamentaba al recordar su indiferencia con los problemas de los demás, viendo que a la larga, por no haber hecho nada, se habían terminado convirtiendo en sus propios problemas.

Dimarts dia 21 d'abril (Infantil i 1r a 3r de primària)



ERA UN DIA D’ESTIU I UNA FORMIGA ANAVA PEL CAMP COLLINT GRANS DE BLAT I ALTRES CEREALS PER TENIR ALGUNA COSA PER MENJAR DURANT L’HIVERN. UNA CIGALA LA VA VEURE I ES VA SORPRENDRE QUE FOS TAN LABORIOSA I QUE TREBALLÉS MENTRE ELS ALTRES ANIMALS, SENSE FATIGAR-SE, DESCANSAVEN.

LA FORMIGA, DE MOMENT, NO VA DIR RES; PERÒ QUAN VA ARRIBAR L’HIVERN I LA PLUJA VA INUNDAR-HO TOT, LA CIGALA FAMOLENCA, VA ANAR A TROBAR LA FORMIGA PER DEMANAR-LI QUE LI DONÉS UNA PART DEL SEU MENJAR. LLAVORS ELLA LI VA RESPONDRE:

-          CIGALA, SI HAGUÉSSIS TREBALLAT DURANT L’HIVERN, QUAN JO ESTAVA ESGOTADA I TU CRITICAVES ALS ALTRES, NO ET FALTARIA MENJAR!


CADASCÚ HA D’APRENDRE A SER RESPONSABLE DEL QUÈ FA I DECIDEIX!

domingo, 19 de abril de 2015

Dilluns dia 20 d'abril (4t a 6è de primària)


Al llarg de la nostra vida a l’escola hem descobert les qualitats d’alguns dels nostres companys, al mateix temps que ens miràvem a nosaltres mateixos per reconèixer aquestes actituds en el nostre dia a dia. Unes qualitats i actituds que ens ajuden a millorar i a saber estar pendents dels altres, talment com en un equip cadascú té un paper i una responsabilitat diferent que fa que tot l’equip tiri endavant. Sense tan sols un membre de l’equip, aquest ja no seria el mateix. Sols arribem abans, però junts, com equip, arribem més lluny. Hi estàs d’acord?

Dilluns dia 20 d'abril (Infantil i 1r a 3r de primària)

Jesús,


Omple’ns el cor de Pau, Amistat, Ajuda, Esforç i Bondat.

Així viurem feliços perquè tu, Jesús, estaràs entre nosaltres.

jueves, 16 de abril de 2015

Divendres dia 17 d'abril (4t a 6è de primària)

DIA DE LA SOLIDARITAT I LA COOPERACIÓ ENTRE GENERACIONS



CANÇÓ:



Lax'n'Busto - LLença't






Divendres dia 17 d'abril (Infantil i 1r a 3r de primària)

EL MÓN SERIA MÉS FELIÇ


El món seria més feliç
si tots fóssim amics.
Jugar tots junts, cantar tots junts,
seria divertit.

El món seria molt millor
si no tinguéssim por,
si sense demanar perdó
poguéssim ser com som.

El món seria més humà
si tots fóssim germans
si ens agaféssim de les mans
com mai ho hem fet abans.

En un altre món
és el món que volem
és el món que volem
en un altre món.

miércoles, 15 de abril de 2015

Dijous dia 16 d'abril (4t a 6è de primària)

El responsable és aquell que respon pels seus actes, es fa càrrec de les conseqüències i aprèn d’elles.







Aprens dels teus errors, o ets massa    orgullós per admetre’ls?

Dijous dia 16 d'abril (Infantil i 1r a 3r de primària)


“La responsabilitat t’ajuda a créixer i a ser millor”

martes, 14 de abril de 2015

Dimecres dia 15 d'abril (4t a 6è de primària)

Què diries d’aquesta imatge? De qui creus que és el gos? Tenir animals comporta responsabilitats!!!


Dimecres dia 15 d'abril (Infantil i 1r a 3r de primària)

-RESPONSABILITAT-


Compartiu amb il·lusió les diferents tasques de l’escola entre els companys?

Acompliu els càrrecs que us toquen?

lunes, 13 de abril de 2015

Dimarts dia 14 d'abril (4t a 6è de primària)

-RESPONSABILITAT-

Mt 21, 28-32  Paràbola dels dos fills


»Què us en sembla? Un home tenia dos fills. Va anar a trobar el primer i li va dir:
»--Fill, vés avui a treballar a la vinya.
»Ell li va respondre:
»--No hi vull anar.
»Però després se'n penedí i va anar-hi. Aquell home anà a trobar el segon i li digué el mateix. Ell va respondre:
»--De seguida, senyor.
»Però no hi va anar.
 Quin d'aquests dos va fer la voluntat del pare?
Li responen:
--El primer.
Jesús els diu:
--Us asseguro que els publicans i les prostitutes us passen al davant en el camí cap al Regne de Déu. Perquè vingué Joan per encaminar-vos a fer el que Déu vol, però no el vau creure. Els publicans i les prostitutes sí que el van creure; en canvi, vosaltres, ni després de veure això, no us heu penedit ni l'heu cregut.


Perquè creus que va canviar d’opinió el primer fill? Quin dels dos creus que és més responsable?

Dimarts dia 14 d'abril (Infantil i 1r a 3r de primària)

-RESPONSABILITAT-


Cada dia la Marina ha de portar les coses que li demanen a l’escola. Ella és la responsable, i ho fa sempre.

La Marina té ganes d’aprendre i per això s’esforça per fer-ho bé.

domingo, 12 de abril de 2015

Dilluns dia 13 d'abril (4t a 6è de primària)

 -RESPONSABILITAT-


«El amigo fiel es refugio seguro, el que lo encontró ha hallado un tesoro» 

Eclo. 6, 14


 El nostre equip a la vida el formen els amics. Ets un bon amic per algú? Quina responsabilitat comporta ser un bon amic? 

Dilluns dia 13 d'abril (Infantil i 1r a 3r de primària)


Ajuda’ns Jesús
 a saber jugar sense fer trampes

 i a no enfadar-me quan no guanyo.

jueves, 9 de abril de 2015

Divendres dia 10 d'abril (4t a 6è de primària)

-RESPONSABILITAT-


Lax'n'Busto - LLença't




Divendres dia 10 d'abril (Infantil I 1r A 3r de primària)

-RESPONSABILITAT-

EL MÓN SERIA MÉS FELIÇ
El musical “Desert Blanc”


El món seria més feliç
si tots fóssim amics.
Jugar tots junts, cantar tots junts,
seria divertit.

El món seria molt millor
si no tinguéssim por,
si sense demanar perdó
poguéssim ser com som.

El món seria més humà
si tots fóssim germans
si ens agaféssim de les mans
com mai ho hem fet abans.

En un altre món
és el món que volem
és el món que volem
en un altre món.

miércoles, 8 de abril de 2015

Dijous dia 9 d'abril (4t a 6è de primària)


Ensenyar amb els llibres
és un camí molt llarg,
 però amb l’exemple
és breu i eficaç.


Sant Francesc Coll

Dijous dia 9 d'abril (Infantil i 1r a 3r de primària)


En Marc té dos hamsters i un gos a casa. Ell n’és el responsable! I més bé o més malament, cada dia, fa les tasques que li toquen.
Tens algun animal a casa ?  Ajudes a cuidar-lo?

Què fas ?

martes, 7 de abril de 2015

Dimecres dia 8 d'abril (4t a 6è de primària)

-RESPONSABILITAT-



En aquesta etapa de la teva vida, una de les grans responsabilitats que tens és estudiar i aprendre a ser persona. De ben segur que assumeixes responsabilitats en la teva mesura... en podries compartir alguna amb els teus companys?

Dimecres dia 8 d'abril (Infantil i 1r a 3r de primària)

-RESPONSABILITAT-


Què passa quan no som responsables de les nostres coses?