Visitants

jueves, 23 de abril de 2015

Divendres dia 24 d'abril (Infantil i 1r a 3r de primària)

                                La gallina de colors

L’àvia de la Fan-Fan va comprar una gallina de colors per a la seva néta amb l’única condició que se n’ocupés. La Fan-fan era molt responsable i cada matí duia la gallina a un camp proper per tal que picotegés gra i insectes. La gallina va fer-se prou gran i va pondre el seu primer ou dins el niu de palla que la nena li havia preparat.
Un matí l’avia li va dir:-ara que hem recollit el blat, sembrarem panís. Hauràs de tancar la teva gallina fins que el panís creixi. La Fan-fan va tenir cura de que cap animal no s’acostés als camps. I va demana als seus amics Siao-sing i Yuan-yuan que li donessin un cop de mà. Un dia un grup de galls i gallines van aconseguir entrar en un dels camps. Quan el Yuan-yuan va veure que no podia foragitar-los, va començar a llençar-los pedres amb tan mala sort que una gallina de colors va quedar estesa a terra, immòbil.
-No calia matar-la va dir la Fan-fan,només haviem de vigilar-la. De qui es la gallina?
-Del vell del poblat va respondre el Siao-sing. El Yuan-yuan va començar a plorar.
-No ploris, tinc una idea-va dir la Fan-fan.
Va córrer cap al corral de casa seva i va agafar la gallina de colors que ponia un ou. En veure-la ,l’àvia va voler saber que passava. Li ho va explicar tot i a l’àvia li va semblar be però la va advertir que si la regalava no podria menjar més ous.
En arribar a casa de l’ancià la Fan-fan va veure que l’home es tirava les orelles a en Yuan-Yuan que també duia una gallina als braços. La Fan-fan li va demanar que deixes el seu amic perquè la gallina sabia mort per culpa seva. El vell va esclafir a riure – Prou! la meva gallina està ferida i es posarà bé. Heu fet la vostra feina tan bé com heu sabut. La meva obligació era tancar el corral per evitar que s’escapessin. La culpa és meva.

La Fan-fan i en Yuan-yuan es van mirar i van somriure alleugerits.

No hay comentarios:

Publicar un comentario