Visitants

lunes, 11 de mayo de 2015

Dimarts dia 12 de Maig (Infantil i primària)

DIA ESCOLAR DE LES MATEMÀTIQUES                               

El follet i l’olla d’or

En un bosc  hi vivia un petit follet conegut per la seva avarícia. Estimava profundament l’or. Els follets picaven en les mines buscant or i pedres precioses i sempre el compartien amb tota la comunitat. Però ell se’l guardava amb molta cura. Sempre treballava tot sol i vivia sol i no col·laborava mai amb la comunitat.

Va guardà l’or en una cova secreta que només ell coneixia i la resta dins  d’una enorme olla que portava a sobre seu. Li calia buscar un altre lloc per a guardar-lo. Va caminar hores per el bosc fins que va arribar al riu, els follets quasi mai anaven per aquella zona per la qual cosa era un lloc perfecte per amagar-hi l’or. Va trobar una cova a ran d’aigua, hi va posar l’olla. Va intentar fer el forat més gran per poder amagar millor l’olla però quan en va voler sortir l’aigua ja havia entrat a la cova i es va quedar atrapat sense cap possibilitat d’escapar.

Per sort uns follets que estaven pescant es van adonar de l’estranya cova que havia aparegut de repent. Al veure el follet atrapat van intentar ajudar-lo . Però ell els volia fer marxar per tal que no li agafessin l’olla amb l’or. Li van dir que ells no volien l’or que només volien ajudar-lo, que si volia es podia quedar amb tot el que tenien, anells i collarets. Avergonyit el follet es va deixar ajudar però va perdre l’olla dina la cova del riu.

Va tornar al seu poble, on havia nascut, va donar tot l’or que tenia  guardat a  les muntanyes i el va compartir amb tots els seus companys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario