Visitants

lunes, 4 de mayo de 2015

Dimarts dia 5 de Maig (Infantil i primària)

- SOLIDARITAT -

                                        Les monedes dels estels


Hi havia una vegada una nena òrfena, era tan pobre que ni tan sols tenia una casa per viure només li quedava la roba que vestia. Sempre  però hi havia algú que li donava un bocinet de pa per a menjar. Era bona i compassiva i com no tenia família va decidir caminar pel camp confiant en la Divina Providència. Un dia va trobar  un pobre home que li va demanar alguna cosa per menjar. Ella només tenia un bocinet de pa i li va donar. L’endemà va  trobar a un infant. Com que feia molt de fred li va demanar alguna cosa per cobrir-se el cap. La nena es va treure la seva gorreta de llana i la va donar al nen perquè se’l tapés.
Va continuar el camí i poc després va veure una nena sense camisa i morta de fred. Es va plànyer d’ella i li va donar la seva. Una mica més enllà una altra nena li va demanar la faldilla i també la hi va donar.
Finalment  quan era fosc va arribar a un bosc i va trobar un altre infant que tremolava de fred. Va pensar que li podia donar la seva camiseta. I així ho va fer. Només li quedava una camisa de lli prim per protegir-se de la nit gelada.
De sobte mentre pensava si s’endinsava en el bosc per trobar un lloc on passar la nit, els estels del cel li van caure al damunt i es van convertir en monedes d’or.

La nena va guardar totes les monedes a la falda de la seva camisa i va ser rica la resta de la seva vida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario