Visitants

lunes, 25 de febrero de 2013

Dimarts dia 26 de febrer (Infantil i Inicial)


EL PA MÉS PETIT

Autor: Christoph Von Schmid
 
Vet aquí una vegada que, en un poble molt petit, un home ric va fer anar a casa seva els vint infants més pobres de la ciutat i els va dir:
- En aquest paner hi ha un pa per a cada u de vosaltres. Preneu-lo i torneu a venir cada dia a aquesta hora, fins que Déu ens doni un temps millor.
Els infants s'abocaren damunt el paner, es barallaren pel pa, perquè cadascú volia tenir el pa més bonic i més gros, i després marxaven, sense ni tan sols donar les gràcies.
Només la Francesca, una nena vestida pobrament i molt neta, va quedar una mica apartada de l'avalot, prengué el pa més petit, que era el darrer que quedava al paner, i, agraïda, va besar la mà de l'home i se'n va anar modestament i callada cap a casa seva.
L'endemà, els nois varen ser tan poc educats com el dia abans, i a la pobra Francesca li va tocar aquesta vegada un panet tan petit que no era ni la meitat dels altres pans. Però quan va arribar a casa i la seva mare malalta va tallar el pa, llavors van caure un seguit de monedes noves de plata.
La mare, espantada, va dir:
- Corre, de pressa, vés a tornar aquests diners; de ben segur que han caigut a la pasta per un descuit.
La Francesca els portà tot seguit, però aquell bon home li va dir:
No, no ha estat cap descuit. Aquests diners, els he fet pastar amb el pa més petit, per premiar-te a tu, bona nena. Sigues sempre tan maca. Aquell qui s'estima més acontentar-se amb el pa més petit que barallar-se pel gros, rep una benedicció més gran que si hi haguessin diners pastats dintre el pa. Ser sobri, pacífic i agraït, és millor que  barallar-se i renyir. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario