Visitants

lunes, 4 de febrero de 2013

Dimarts dia 5 de febrer (4rt a 6è de primària)


EL CAU ATAPEÏT

Un conill va construir un fantàstic cau on vivia feliçment. Ho va fer tan , que quan van arribar unes grans pluges que van innundar pràcticament tot el bosc i les cases de nombrosos animals, el seu cau va quedar fora de perill.

Aviat van començar arribar la resta d'animals per demanar-li que els deixés passar aquell hivern a casa, un darrere l'altre, fins que el cau estava totalment ple i no hi cabia ningú més, però el conill no li va importar la incomoditat perquè se sentia generós.

Un dia de primavera, quan tots havien tornat a refer casa, el conill anava passejant tan despistat que no es va adonar que un linx planejava atrapar-lo. Un dels animals que havia viscut a casa del conill li va advertir just abans de ser caçat, i li va oferir aixopluc.

El linx va destrossar el cau, però el conill va poder escapar fins arribar a amagar-se a casa d'un altre dels seus amics.

Així, durant tot un dia, el linx perseguí al conill de cova en cova i de cau a cau, però aquest es va poder salvar ajudat per tots aquells a qui havia ofert recer, i per molts altres que van estar encantats d'ajudar-lo.

I es va sentir enormement feliç, no només d'escapar del linx, sinó d'haver arribat a tenir tants amics gràcies a la seva generositat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario