Visitants

lunes, 20 de octubre de 2014

Dimarts dia 21 d'octubre (1r a 3r de primària)

ELS MÚSICS DE BREMEN  (fragment)

Vet aquí que una vegada, en un molí molt a prop de la ciutat de Bremen, hi vivIa un ase molt treballador i alegre. Tota la seva vida havia treballat per un sol amo, però s’anava fent gran, començava a perdre les forces i el Moliner s’enfadava cada dia més amb ell. Un bon dia, l’ase va pensar d’anar-se’n. Ell de petit tenia ganes de ser músic. Així que va pensar: “Potser encara hi sóc a temps!” I tal dit, tal fet. Va marxar del molí decidit a provar sort en el camp de la música, i s’encaminà cap a la ciutat de Bremen.
Per la carretera, l’ase es va trobar un gos. Ell també era vell i li va explicar a l’ase que ja no servia per caçar i per això havia pres la decisió de treballar. Vine amb mi. Jo tocaré el violí i tu el tambor.
Més tard un gat i un gall es van afegir al viatge.
Arribava l’hivern i havien de buscar un refugi. Al bosc, entremig dels arbres, el gall enfilat a l’esquena de l’ase, va veure una llumeta. Era una casa. Tots caminaren cap allà. Mirant per la finestra van veure uns lladres que comptaven monedes d’or a sorbre la taula plena de menjar. I… van tenir una gran idea…
Tots començaren a cridar: Ia,ia,ia! Quiquiriquic! Quiquiriquic! Miau, miau…
Els lladres espantats, van sortir cames ajudeu-me

Que fàcil era espantar els lladres. Només calia fer MÚSICA

No hay comentarios:

Publicar un comentario